Wapnö Nötkött

Wapnö Miljökött®

Från gårdens kvigor, kokvigor och kvigor som gått fritt året om, bidragit till biologiskt mångfald i naturen och förnybar energi på gården.

Entrecôte i skivor


Extra mörad ryggbiff


Flankstek


Innanlår


Nötfilé


Pepparbiff


Rostas


Rostbiff skivad


Fransyska


Nöthjärta


Nötkind


Märgben


Farm Dining®

Recepten hittar du i vår kokbok Farm Dining. Bokens recept är inspirerade av en tid då det var självklart att ta vara på hela djuret, från nos till svans, baka med kärnmjölk och laga allt från grunden. På tallrikar och i grytor ligger rätter som tillagats av råvaror från gården - råvaror som ger grymt god mat.

Entrecôte

Grilla entrecôten hel så får du ett mycket godare och saftigare kött.


Nötfilé

Fylld nötfilé med halmbakade rotsaker.


Slaktarbiff

Mör och smakrik slaktarbiff, bara steka och vända i smör.


Biff Stroganoff av flankstek

En klassiker som idag är lika svensk som rysk.


Dragen högrev

Gott, enkelt och sköter sig själv i ugnen.

I Wapnös egen kokbok, Farm Dining finns runt 70 recept fördelade över frukost, lunch och middag. Du kan köpa boken i vår Gårdsbutik eller webbshop.

Helstekt biffrad

Traditionell söndagsstek som kräver lite tid i köket.


Rullader av innanlår eller lövbiff

En hyllning till äldre tiders matlagningskonst.


Sydfransk nötläggsgryta

Gryta som heter Daube på franska, med ljuvlig smak av örter.