Wapnö     GårdsCharkuteri

Wapnö korv

"Fint ska det vara. Även i korven"

Wienerkorv/ Prinskorv

Wienerkorv har gamla anor och ursprungsreceptet dateras till år 1805. Nu gör Wapnö en egen variant av denna tidlösa korv, med gårdens nötkött som grund. Går lika bra att sjuda som att steka. Prinskorven är en liten korv som är populär på julbordet, en kort variant av wienerkorven.

Wapnödalskorv

Vår variant av falukorven men gjord av enbart nötkött. God att steka eller tillaga i ugn.

Nötkorv med ärtor

Nya tidens korv där gröna ärtor står för nästan hälften av innehållet. Ärtorna ger en balanserad sötma till korven.

Ost & Dragonkorv

En av våra populäraste stek- och grillkorvar. Smaksatt med dragon, lök och krämig ost från gården. En kombination som ger en spännande och god smak.

Maltkorv

I denna korv använder vi även malt från gårdens bryggeri. Det ger korven en fyllig och god smak.

Cajunkorv

Smakrik korv med en balanserad hetta.

Syrad korv

Vi syrar korven med kärnmjölk från mejeriet. En gammal syrningsteknik som ger genuina smaker.

Grillbricka

Fram med grillen!                                  Chorizo x 2, Ost & Dragon x 2 samt Wienerkorv x 2.


Så mycket gott med Wapnö korv

Välj mat från Wapnö Gård så minskar du dina CO-2 avtryck. Vi är en öppen gård och här får du uppleva hållbarhet på riktigt.

Wapnödalskorv

Vår egen falukorv är magrare än traditionell falukorv, gjord på nötkött så klart.

Korv med bröd

Variera goda toppings till nötkorven.

Fyra sorters korv

Wapnös fantastiska korvar duger gott som restaurangmat.

Köttkorv

Perfekt korv till julbordet. God att sjuda och serveras tillsammans med rotmos eller potatismos.


Så här stoppar vi korv

Samtliga korvar tillverkas av gårdens smakrika kött som spetsats med egna smaker och kryddblandningar.

Köttet skärs i strimlor innan du stoppar det i köttkvarnen.


Köttet mals till färs. Grovleken på färsen skiljer sig mellan olika korvar.


Alla ingredienser blandas i matberedaren.


Smeten stoppas i fjälster.


Korven snurras till önskad längd.


Korvarna hängs upp på rökkäppar.


Käpparna hängs in i rökskåpet.


Fredrik och Vilija, vår duktiga och smaksäkra charkpersonal.